A legérdekesebb elmélet az Ébredő Erő egyik megválaszolatlan kérdésére

Mégis ki lehet Rey? Igen spoileres anyag következik.

2 Tovább

Darth Vader Bee Gees-t énekel

Tudjátok, vannak azok a videók, amikben egy híres dal szövegét különböző filmek szereplőivel énekeltetik el úgy, hogy összevágják a mondataikat. Na, ez is olyan.

0 Tovább

Amiben még az előzménytrilógia is jobb, mint Az ébredő Erő

Mert bizony van, amiben még az is túlszárnyalta J.J. Abrams-ék Star Wars-filmjét. Pici spoilerek.

Ahogy azt a kritikánkban már olvashattátok – részben a saját túlzott elvárásaim miatt is –, de óriási csalódás volt számomra Az ébredő Erő, annak ellenére, hogy vannak benne jó dolgok: a nyitójelenet, látvány, hangeffektek (a zene nem, az nagyon semmilyen lett).

A filmben rengeteg olyan kikacsintás, "rím" volt, amivel az eredeti triógia ikonikus pillanatait idézték fel, és ezzel nem is lenne semmi gond. A baj az, hogy ezek momentumok borzasztóan hangsúlyosra és harsányra sikerültek (a szemétzúzós beszólás iszonyú kínos volt, ahogy az új Darth Vader is), sőt, a film gyakorlatilag ezekre épült: a történet mintha csak azért kellene, hogy valami összefogja ezeket a részeket, amikor a rajongók nagyot kacagva egymás vállába öklözhetnek. (Ilyen például a Starkiller bázis is, ami eléggé szétzilálta a sztorit, ami előtte is és utána is valami tök más problémáról szól – az Új reményben ezzel szemben gyakorlatilag végig a Halálcsillag volt a középpontban).

Ilyen rímekkel az előzménytrilógia is tele volt, erről szól az alábbi videó is. A különbség, hogy ott nem rendelték a történetet ezen pillanatok alá, hanem azok kiegészítették a sztorit.

Hogy szar az a bizonyos sztori? Nem kérdés. A rímek viszont ezerszer elegánsabbak.

És igen, tudom, hogy ez csak az első rész a sokból, felvezetés, majd jobb lesz. Legyen.

51 Tovább

Édesanyám, én nem ilyen Star Warst akartam

Bemutatták végre a legújabb Csillagok háborúját, kár hogy az egyéves felszopás után őrült csalódás volt a film. Talán nem is lehetett volna másképp, a félelmetesen jól működő marketinggépezett biztosra ment, tök mindegy, hogy valójában milyen film lett az Ébredő Erő, mindenki kíváncsi rá.

Innentől kezdve masszív spoilerek.

52 Tovább

Boba Fett maszk nélkül is feltűnik Felhővárosban

A Millenium Falcon pedig csak szerepel az előzménytrilógiában. Itt van 10 őrült jó easter egg a Csillagok háborújából, amit eddig nem ismertél.

easter egg lista

0 Tovább

Sugárvető

blogavatar

"A sugárvető kis mennyiségű tibbanna gázt ionizál, majd a forró plazmát kilövi a fegyver csövéből. A galaxisban több száz típusú sugárvető található meg, kezdve a karabélyoktól, a mesterlövész fegyvereken át, egészen a kis zsebpisztolyokig."

Reblog