Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ben Kenobi szerelembozótja

star wars

Hipnotikus videón mesél az öreg jedi - amolyan felvilágosító jelleggel - Luke Skywalkernek férfi és nő kapcsolatáról. Egy rejtélyes bűnügy is szóba kerül, ahogy a gasztronómia, a múlt, és egy csirke-kacsa-asszony izé is.

0 Tovább

A fekete-narancs X-szárnyú belülről is jól néz ki

Kijött a szokásos, keresztmetszeti ábrás képeskönyv az új Star Wars-filmhez, ezekből kiderül, hogyan is működnek a sosemvolt űrhajók.

star wars

Nagyobb méret

Érdekes? Közepesen (azaz nem). Szép? Igen. Spoileres? Kicsit.

3 Tovább

A legérdekesebb elmélet az Ébredő Erő egyik megválaszolatlan kérdésére

Mégis ki lehet Rey? Igen spoileres anyag következik.

2 Tovább

Darth Vader Bee Gees-t énekel

Tudjátok, vannak azok a videók, amikben egy híres dal szövegét különböző filmek szereplőivel énekeltetik el úgy, hogy összevágják a mondataikat. Na, ez is olyan.

0 Tovább

Amiben még az előzménytrilógia is jobb, mint Az ébredő Erő

Mert bizony van, amiben még az is túlszárnyalta J.J. Abrams-ék Star Wars-filmjét. Pici spoilerek.

Ahogy azt a kritikánkban már olvashattátok – részben a saját túlzott elvárásaim miatt is –, de óriási csalódás volt számomra Az ébredő Erő, annak ellenére, hogy vannak benne jó dolgok: a nyitójelenet, látvány, hangeffektek (a zene nem, az nagyon semmilyen lett).

A filmben rengeteg olyan kikacsintás, "rím" volt, amivel az eredeti triógia ikonikus pillanatait idézték fel, és ezzel nem is lenne semmi gond. A baj az, hogy ezek momentumok borzasztóan hangsúlyosra és harsányra sikerültek (a szemétzúzós beszólás iszonyú kínos volt, ahogy az új Darth Vader is), sőt, a film gyakorlatilag ezekre épült: a történet mintha csak azért kellene, hogy valami összefogja ezeket a részeket, amikor a rajongók nagyot kacagva egymás vállába öklözhetnek. (Ilyen például a Starkiller bázis is, ami eléggé szétzilálta a sztorit, ami előtte is és utána is valami tök más problémáról szól – az Új reményben ezzel szemben gyakorlatilag végig a Halálcsillag volt a középpontban).

Ilyen rímekkel az előzménytrilógia is tele volt, erről szól az alábbi videó is. A különbség, hogy ott nem rendelték a történetet ezen pillanatok alá, hanem azok kiegészítették a sztorit.

Hogy szar az a bizonyos sztori? Nem kérdés. A rímek viszont ezerszer elegánsabbak.

És igen, tudom, hogy ez csak az első rész a sokból, felvezetés, majd jobb lesz. Legyen.

51 Tovább

Sugárvető

blogavatar

"A sugárvető kis mennyiségű tibbanna gázt ionizál, majd a forró plazmát kilövi a fegyver csövéből. A galaxisban több száz típusú sugárvető található meg, kezdve a karabélyoktól, a mesterlövész fegyvereken át, egészen a kis zsebpisztolyokig."

Reblog