Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A 10 legjobb filmes csavar

10 különböző kategória, mindegyikben egy nyertes - a CineFix összeszedte, melyek a legmegdöbbentőbb fordulatok a filmtörténeteben. Vigyázat, nagyon-nagyon spoileres anyag következik, csak az kattintson, aki nem bánja, hogy lelőnek egy csomó poént.

4 Tovább

Ezek a világ legdrágább legókészletei

Nem véletlenül mondják, hogy jobb befektetés, mint az arany.

Legalábbis erről cikkezett tavaly a Telegraph, és most is ők hozták le a 14 legértékesebb készlet listáját. Nem az eredeti árakról beszélünk, hanem arról, hogy emelkedett meg a ritkább készletek értéke az idő múlásával.

1 Tovább

Ez lenne a jedik zenéje, ha a Star Wars a vadnyugaton játszódna

star wars

Oy, Pedro, én vagyok az apád. Ez pedig a Csillagok háborúja legismertebb zenei témájának mariachi-feldolgozása.

0 Tovább

A történelem legnagyobb tudósai összeállnak, hogy legyőzzék istent

Albert Einsteinnel vagy Charles Darwinnal vágnád legszívesebben pofán az Urat?

science combat

Csodálatosan szép videójáték-koncepciót készített Diego Sanches illusztrátor. A Mortal Kombatra hajazó verekedős játékban a leghíresebb tudósok bőrébe bújhatnánk, hogy aztán a tudományos eredményeikre jellemző támadásokkal essünk a többieknek, és végül a különböző népek mitológiáját megidéző istenségnek.

1 Tovább

Mi köze az operának a Gyűrűk Ura zenéjéhez?

A Gyűrűk Ura története erősen építkezik az északi, germán mitológiából, így bizonyos tekintetben Wagner A Nibelung gyűrűje c. leghíresebb operájával osztozik közös gyökereken.

Az alábbi videóból viszont az is kiderül, hogy a film zeneszerzője, Howard Shore tovább mélyítette a kapcsolatot, és Wagner leitmotif -magyarul vezérmotívumnak nevezett - technikáját is alkalmazza a trilógia zenéjénél.

1 Tovább

Sugárvető

blogavatar

"A sugárvető kis mennyiségű tibbanna gázt ionizál, majd a forró plazmát kilövi a fegyver csövéből. A galaxisban több száz típusú sugárvető található meg, kezdve a karabélyoktól, a mesterlövész fegyvereken át, egészen a kis zsebpisztolyokig."

Reblog