A történelem legnagyobb tudósai összeállnak, hogy legyőzzék istent

Albert Einsteinnel vagy Charles Darwinnal vágnád legszívesebben pofán az Urat?

science combat

Csodálatosan szép videójáték-koncepciót készített Diego Sanches illusztrátor. A Mortal Kombatra hajazó verekedős játékban a leghíresebb tudósok bőrébe bújhatnánk, hogy aztán a tudományos eredményeikre jellemző támadásokkal essünk a többieknek, és végül a különböző népek mitológiáját megidéző istenségnek.

1 Tovább

Mi köze az operának a Gyűrűk Ura zenéjéhez?

A Gyűrűk Ura története erősen építkezik az északi, germán mitológiából, így bizonyos tekintetben Wagner A Nibelung gyűrűje c. leghíresebb operájával osztozik közös gyökereken.

Az alábbi videóból viszont az is kiderül, hogy a film zeneszerzője, Howard Shore tovább mélyítette a kapcsolatot, és Wagner leitmotif -magyarul vezérmotívumnak nevezett - technikáját is alkalmazza a trilógia zenéjénél.

1 Tovább

Videóval jelentették be: forog a Star Wars 8. része

Reméljük tényleg ott folytatódik a film, ahol az előzőt abbahagyták, és szisszenni fog a zöld fénykard is.

0 Tovább

Így lettek 100 év alatt egyre rusnyábbak a zombik

zombik

Hatalmas népszerűségnek örvendenek manapság az élőhalottak. A sikerüket lehet mindenféle szociológiai párhuzammal magyarázni. Agyatlan fogyasztói tömegeket, a nyugati civilizációt fenyegető más kultúrköröket, vagy úgy általában az emberi lélekben lakozó, a tudatos énnel szemben álló állati ösztönöket is szimbolizálhatják a zombihordák.

0 Tovább

Aladdin Dzsinije eredetileg zöld volt

disney rajzfilm

Mára már ikonikussá váltak a legismeretebb Disney-mesék karakterei, de Hófehérke, a Szörnyeteg és Ursula, a tengeri boszorkány is nagyon máshogy nézhetett volna ki. Megmutatjuk hogyan.

0 Tovább

Sugárvető

blogavatar

"A sugárvető kis mennyiségű tibbanna gázt ionizál, majd a forró plazmát kilövi a fegyver csövéből. A galaxisban több száz típusú sugárvető található meg, kezdve a karabélyoktól, a mesterlövész fegyvereken át, egészen a kis zsebpisztolyokig."

Reblog