Mégis ki lehet Rey? Igen spoileres anyag következik.

 

Rey nem is Luke Skywalker (esetleg Leia) lánya, ahogy azt erősen sugalmazzák a filmben, hanem Obi-Wan Kenobi egyik leszármazottja, feltehetően az unokája.

Micsodaaaa?

A teória mellett Mr. Sunday Movies érvel elég meggyőzően az alábbi videóban.

Röviden: Rey-nek rengeteg közös vonása van az öreg Bennel. Mindketten rengeteg időt töltöttek száműzetésben egy sivatagbolygón, mindkettőjüknek jól megy az elmetrükk, és elég jók abban, hogy elkerüljék az ellenséget annak bázisán. Sőt, Anakin Skywalker fénykardja, ami Reyt szólítja a filmben valójában hosszabb ideig volt Ben Kenobi birtokában, mint Luke és Anakin tulajdonában. Plusz Rey látomásában Obi-Wan is beszél hozzá.

Őrület, mi?

A Huffington Post egyébként 6 másik elméletet is összeszedett, ezek között vannak jobbak, és vannak kevésbé érdekesek, a legizgalmasabb akár egy vesszőhiba is lehet. De amennyiben nem az, a feje tetjére állhat a Star Wars világa: mi van, ha Luke-nak és Leiának van még egy testvére?

A "testvére, Luke"-ba kell vessző. Vessző nélkül, értelem szerint "Luke nevű testvérének" lehet fordítani a szövegrészt, ami arra utalhat, hogy Leiának van egy másik, máshogy nevezett testvére is. Gyenge kis utalás, de akár lehet is mögötte valami.

Kétlem, hogy ezt a fordulatot behoznák a készítők. Egyrészt az előzménytrilógiából elég egyértelműen kiderül, hogy Padménak és Anakinnak két gyereke született csak, így maximum féltestvérről beszélhetünk. Csodálkoznék, ha Anakin megcsalta volna a feleségét. Darth Vaderként persze simán lehet, hogy élt szexuális életet, ha a sérülései és a páncélja ezt lehetővé tették, de nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet.