Megtalálod a vukit a képeken?

Régebben elég sikeresek voltak a Where's Waldo könyvek, ezekben egy csíkos ruhás, szemüveges figurát kellett megtalálni a legnagyobb tömegben.

A könyvnek számos, különböző tematikára épülő koppintása volt, most kijött a Star Wars-os, amiben Waldo (vagy magyarul Vili) helyett vukit kell keresni. Nem tűnik valami vészesnek, én nettó egy perc alatt kiszúrtam mindkét képen Csubakkát.

0 Tovább

Megépítették a kalapácsot, amit tényleg csak Thor emelhet fel

Elektromágnes és ujjlenyomat-olvasó kell hozzá, viszont ezt tényleg nem kaphatják csak úgy fel a rosszfiúk. Kivéve ha elég okosak, mint a videóban szereplő utolsó férfi, mert akkor simán.

0 Tovább

Új előzetest kapott a Flash és az Arrow

New Yorkban most tartottak egy Comic Cont, ami az egyik legnagyobb geekfesztivál, ilyenkor pedig csomó új infó derül ki a képregényes tartalmakról, pl a CW két, meglepően jó minőségű és sokak által nézett sorozatáról.

Érdekes, hogy a Flash új főgonosza Zoom lesz - a képregényekben ez a karakter azonos azzal a fordított Flash-sel, aki a sorozat első évadában szerepelt, és végül kitörölték az idősíkból, úgyhogy érdekes, itt mi lesz a háttérsztori. Mindenesetre Zoom is nagyon gyorsan tud futni, és a célja, hogy ő legyen az egyetlen speedster a multiverzumban, ez a cél pedig nem kompatibilis a Barry Allen létezésével.

Az Arrow pedig inkább misztikus irányba indul el, Damien Darhk, a negyedik évad főgonosza mindenféle csúnya varázslatokra képes. Ami érdekes, hogy az előzetesben feltűnik az elkapszált Constantine c. sorozat címszereplője, aki amolyan mágikus-okkult magánnyomozó, aki igyekszik minél több borsot törni a sátáni erők orra alá. A magyar nézők inkább a Keanu Reeves-féle filmből ismerhetik a karaktert, aki amúgy a Hellblazer képregény főszereplője eredetileg.

0 Tovább

Az iszonyú őspolipisten és az ingatlankereskedelem

A Monopoly a világ egyik legismertebb társasjátéka, ember legyen a talpán, akit nem kap el a kapitalista hagymáz, amikor egy ellenfélnek sikerül megszereznie az utolsó telekpárt.

A játékból rengeteg tematikus kiadás létezik, van ahol a Tatooine-t lehet megvenni, de láttam már Game of Thrones-os, disneys, Walking Dead-es, és frodós készletet is. 2015 decemberében viszont igazi nördgazmus lesz, mert jön a lovecrafti mitológiára épülő változat is.

H. P. Lovecraft a 20. század elején élt, a modern horrorirodalom egyik atyjának tartják, és ha a neve és konkrét művei annyira nem is ismertek – ma már borzasztóan lassúnak számítanak –, a hatása számos helyen fellelhető a popkultúrában. Például a True Detective kultikussá vált első évada is erősen merített belőle (illetve Robert Chambers A sárga király c. novelláskötetéből, ami Lovecraftre is nagy hatással volt).

Szóval Lovecraft volt az, aki mindenféle, csillagok között repülő, illetve a tengerek mélyén és más dimenziókban régi álmukat alvó ősi polipistenekről, hajdan volt dicső civilizácókról, sarkvidéki romvárosokról, és az ezeket imádó fura, kultuszokról írt, melyek mind olyan felfoghatatlanul borzalmasak, hogy a velük kapcsolatba kerülő emberek – általában különböző professzorok és kutatók – elméje megbomlik. 

Na, hát ez alapján a lovecrafti világ alapján készítettek most egy Monopoly-készletet, amiről túl sok részlet még nem ismert, viszont így ránézésre marha jól néz ki, főleg, hogy a bábuk között szerepel a Necronomicon és Cthulhu is. Azt meg csak remélni merem, hogy a börtön mező nem egy egyszerű fogda lesz, hanem maga a téboly, aminek a rabjává válik az ember, vagy legalább egy elmegyógyintézet.

0 Tovább

Han Solo szaval

Méghozzá József Attilát, Leia hercegnő pedig mint elsőéves bölcsészhallgató indul be a költészettől.

0 Tovább

Sugárvető

blogavatar

"A sugárvető kis mennyiségű tibbanna gázt ionizál, majd a forró plazmát kilövi a fegyver csövéből. A galaxisban több száz típusú sugárvető található meg, kezdve a karabélyoktól, a mesterlövész fegyvereken át, egészen a kis zsebpisztolyokig."

Reblog