Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az iszonyú őspolipisten és az ingatlankereskedelem

A Monopoly a világ egyik legismertebb társasjátéka, ember legyen a talpán, akit nem kap el a kapitalista hagymáz, amikor egy ellenfélnek sikerül megszereznie az utolsó telekpárt.

A játékból rengeteg tematikus kiadás létezik, van ahol a Tatooine-t lehet megvenni, de láttam már Game of Thrones-os, disneys, Walking Dead-es, és frodós készletet is. 2015 decemberében viszont igazi nördgazmus lesz, mert jön a lovecrafti mitológiára épülő változat is.

H. P. Lovecraft a 20. század elején élt, a modern horrorirodalom egyik atyjának tartják, és ha a neve és konkrét művei annyira nem is ismertek – ma már borzasztóan lassúnak számítanak –, a hatása számos helyen fellelhető a popkultúrában. Például a True Detective kultikussá vált első évada is erősen merített belőle (illetve Robert Chambers A sárga király c. novelláskötetéből, ami Lovecraftre is nagy hatással volt).

Szóval Lovecraft volt az, aki mindenféle, csillagok között repülő, illetve a tengerek mélyén és más dimenziókban régi álmukat alvó ősi polipistenekről, hajdan volt dicső civilizácókról, sarkvidéki romvárosokról, és az ezeket imádó fura, kultuszokról írt, melyek mind olyan felfoghatatlanul borzalmasak, hogy a velük kapcsolatba kerülő emberek – általában különböző professzorok és kutatók – elméje megbomlik. 

Na, hát ez alapján a lovecrafti világ alapján készítettek most egy Monopoly-készletet, amiről túl sok részlet még nem ismert, viszont így ránézésre marha jól néz ki, főleg, hogy a bábuk között szerepel a Necronomicon és Cthulhu is. Azt meg csak remélni merem, hogy a börtön mező nem egy egyszerű fogda lesz, hanem maga a téboly, aminek a rabjává válik az ember, vagy legalább egy elmegyógyintézet.

0 Tovább

Han Solo szaval

Méghozzá József Attilát, Leia hercegnő pedig mint elsőéves bölcsészhallgató indul be a költészettől.

0 Tovább

A sablon, ami minden mítosz, mese és kalandfilm alapja

Joseph Campbell 1949-ben írta Az ezerarcú hős c. művét, amely aztán óriási népszerűségre tett szert, és máig rengeteg követője akad. A könyvben Campbell egy monomítosz létezését feltételezi – egy olyan mintázatét, amire az összes hősi mese épül.

(Nagyobb kép)

Ezt a 17 lépcsőfokot, amit a Hős utazásának is neveznek, számos hollywoodi alkotó vette alapul, és ha az ember kicsit odafigyel, csomó későbbi, és persze korábbi történetben is fellelheti őket.

A 17 lépésből 12-ről készített most egy látványos videót Iskander Krayenbosch. Kitaláljátok, hogy a videóban szereplő filmek nem ábrázolt lépései mely cselekménypontok lehetnek?

0 Tovább

Jön a lézerborotva

Skarpnak hívják, Kickstarteren gyűjtenek rá, több mint 2,5 millió dollár jött már össze rá, pedig csak 160 ezret kértek.

A készítői azt ígérik, hogy a hagyományos borotvákkal ellentétben nem tudja vele megvágni magát az ember, bőrirritációt sem okoz, ráadásul környezetbarátabb is, mind az eldobható pengés elődök, vizet sem igényel, és még az arcunk is simább lesz utána.

A lézeres szőreltávolítás nem új dolog, a koncentrált fénysugarat használják az orvosi és a szépészeti iparban is. Vannak még megoldandó problémák – például a megfelelő minőségű, mennyiségű és gyorsaságú, automatizált tömeggyártás megvalósítása –, de a készítők azt ígérik, 2016 márciusára elkészülnek az első borotvák.

Aki szeretne az egyik tulajdonosa lenni, annak legalább 89 dollárral, azaz 25 ezer forinttal kell támogatnia a projektet.

0 Tovább

Híres filmjelenetek pár pixelen

A régi kalandjátékokat idéző képeket Gustavo Viselner grafikus készítette, a stílusnak pixel art a neve. A fenti jelenetet elég könnyű felismerni, a többit is sikerül?

Megoldások és további képek a Behance-en.

0 Tovább

Sugárvető

blogavatar

"A sugárvető kis mennyiségű tibbanna gázt ionizál, majd a forró plazmát kilövi a fegyver csövéből. A galaxisban több száz típusú sugárvető található meg, kezdve a karabélyoktól, a mesterlövész fegyvereken át, egészen a kis zsebpisztolyokig."

Reblog