Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mennyire ismered a 90-es évek leghíresebb videoklipjeit?

Melyik számban jönnek az animált kék idegenek, melyikben gitározik Slash egy sivatagi templom előtt, és melyikben szerepel egy lánchajú, aranyozott nő?

A Shortlist egy jó hosszú, 99 kérdésből álló kvízsort állított össze a témában, mindegyiknél szerepel egy pillanatkép egy klipből, és alatta két cím, ebből kell kiválasztani, melyik a helyes. Én szégyenszemre csak 65-öt találtam el, pedig a 90-es években voltam gyerek, és bírom is az évtized fröccsöntött, rágógumiszagú életérzését.

A kérdésekért ide kattintsatok.

3 Tovább

Ebben az alsógatyában lépett a Holdra Neil Armstrong

Az emberi történelem egyik legmenőbb pillanata most kicsit még menőbb lett.

Az aranysárga gatya egyébként több mint egy egyszerű ruhadarab, vizeletgyűjtő zsák is egyben. Ebben semmi meglepő nincs, az űrhajósok órákat töltenek a szkafanderben, kénytelenek ott végezni a dolgukat. Eddig egy londoni múzeumban lehetett megnézni az NA monogrammal ellátott űrfecskét, de azt írják, a kiállítás most egy időre bezárt.

via

0 Tovább

Miért olyan borzalmas csomó akciójelenet?

Egyrészt mert öncélúan látványosak, a sztorit és a karakterfejlődést nem igazán szolgálják, másrészt egy igazán jó akciójelenet nem gyors közeliekből, zavaros vágásokból és nevetséges koreográfiából áll.

Bezzeg a Jedi visszatér fénykardpárbaja, Neo ügynökverése és Indiana Jones párbaja a szablyás arabbal.

0 Tovább

Száguldozz lezuhant csillagrombolók között

Az űrhajótemetőnek kinéző Jakku bolygót lehet a Star Wars új, facebookos videójában megnézni, és ami igazán király benne, hogy amerre húzzuk az egeret, arra fordul a kamera is. Google Street View egy messzi-messzi galaxisban.
A peremvidéki bolygóról amúgy azt írják, az endori csata után egy évvel volt itt egy ütközet az Új Köztársaság és a Galaktikus Biroldalom erői között. A Jakku az Ébredő Erő előzetesében is feltűnt már, a Millenium Falcon ezekben a roncsokban röpködött.

0 Tovább

Üsd ki magad, ahogy Voldemort ütötte ki Harryt

Elég kemény koktélokat kevertek a népszerű átkok és bűbájok alapján. Bájitaltan péntek estére.

via

0 Tovább

Sugárvető

blogavatar

"A sugárvető kis mennyiségű tibbanna gázt ionizál, majd a forró plazmát kilövi a fegyver csövéből. A galaxisban több száz típusú sugárvető található meg, kezdve a karabélyoktól, a mesterlövész fegyvereken át, egészen a kis zsebpisztolyokig."

Reblog