Miért olyan borzalmas csomó akciójelenet?

Egyrészt mert öncélúan látványosak, a sztorit és a karakterfejlődést nem igazán szolgálják, másrészt egy igazán jó akciójelenet nem gyors közeliekből, zavaros vágásokból és nevetséges koreográfiából áll.

Bezzeg a Jedi visszatér fénykardpárbaja, Neo ügynökverése és Indiana Jones párbaja a szablyás arabbal.

0 Tovább

Száguldozz lezuhant csillagrombolók között

Az űrhajótemetőnek kinéző Jakku bolygót lehet a Star Wars új, facebookos videójában megnézni, és ami igazán király benne, hogy amerre húzzuk az egeret, arra fordul a kamera is. Google Street View egy messzi-messzi galaxisban.
A peremvidéki bolygóról amúgy azt írják, az endori csata után egy évvel volt itt egy ütközet az Új Köztársaság és a Galaktikus Biroldalom erői között. A Jakku az Ébredő Erő előzetesében is feltűnt már, a Millenium Falcon ezekben a roncsokban röpködött.

0 Tovább

Üsd ki magad, ahogy Voldemort ütötte ki Harryt

Elég kemény koktélokat kevertek a népszerű átkok és bűbájok alapján. Bájitaltan péntek estére.

via

0 Tovább

Minden, amit Harry Potter családjáról tudni érdemes

Potterék óriási vagyonát egy 12. századi ősük alapozta meg a mágikus gyógyszeriparban, és vannak politikusok is a családban – de úgy tűnik, mindenki muglibarát és nagyon jó fej volt.

J. K. Rowling a Pottermore-on tett közzé egy újabb írást a Harry Potter világáról, onnan vannak ezek az infók is. Az is kiderül, hogy a fent emlegetett gyógymágus és bájitalmester, Linfred of Stinchcombe – becenevén Potterer vagy Potter –  legidősebb fia, Hardwin egy bizonyos Iolanthe Peverellt vett feleségül, aki Godric's Hollowban született, és a Halál ereklyéiben szereplő Ignotus Peverell unokája. Így lettek a Peverell-leszármazottakból Potterek.

További részletek itt.

0 Tovább

Sugárvető

blogavatar

"A sugárvető kis mennyiségű tibbanna gázt ionizál, majd a forró plazmát kilövi a fegyver csövéből. A galaxisban több száz típusú sugárvető található meg, kezdve a karabélyoktól, a mesterlövész fegyvereken át, egészen a kis zsebpisztolyokig."

Reblog