A Monopoly a világ egyik legismertebb társasjátéka, ember legyen a talpán, akit nem kap el a kapitalista hagymáz, amikor egy ellenfélnek sikerül megszereznie az utolsó telekpárt.

A játékból rengeteg tematikus kiadás létezik, van ahol a Tatooine-t lehet megvenni, de láttam már Game of Thrones-os, disneys, Walking Dead-es, és frodós készletet is. 2015 decemberében viszont igazi nördgazmus lesz, mert jön a lovecrafti mitológiára épülő változat is.

H. P. Lovecraft a 20. század elején élt, a modern horrorirodalom egyik atyjának tartják, és ha a neve és konkrét művei annyira nem is ismertek – ma már borzasztóan lassúnak számítanak –, a hatása számos helyen fellelhető a popkultúrában. Például a True Detective kultikussá vált első évada is erősen merített belőle (illetve Robert Chambers A sárga király c. novelláskötetéből, ami Lovecraftre is nagy hatással volt).

Szóval Lovecraft volt az, aki mindenféle, csillagok között repülő, illetve a tengerek mélyén és más dimenziókban régi álmukat alvó ősi polipistenekről, hajdan volt dicső civilizácókról, sarkvidéki romvárosokról, és az ezeket imádó fura, kultuszokról írt, melyek mind olyan felfoghatatlanul borzalmasak, hogy a velük kapcsolatba kerülő emberek – általában különböző professzorok és kutatók – elméje megbomlik. 

Na, hát ez alapján a lovecrafti világ alapján készítettek most egy Monopoly-készletet, amiről túl sok részlet még nem ismert, viszont így ránézésre marha jól néz ki, főleg, hogy a bábuk között szerepel a Necronomicon és Cthulhu is. Azt meg csak remélni merem, hogy a börtön mező nem egy egyszerű fogda lesz, hanem maga a téboly, aminek a rabjává válik az ember, vagy legalább egy elmegyógyintézet.