Habár kevés bénább dolog van, mint az áprilisi tréfálkozás, idén sikerült pár igen érdekeset összehozni. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a Reddit nevű oldal óriási közösségi festménye lett.

 

Szóval a Reddit egy amolyan fórumoldal, van kismillió aloldala – és ezáltal közössége – mindenféle témában, nemzetek, játékok, sportok, csapatok, filmek, popkulturális elemek, különböző fétisek, szokások és mindenféle egyéb érdeklődési körök és tulajdonságok, tematika alapján. Na, hát a Reddit kitalálta, hogy csinál egy digitális vásznat (1000*1000 pixeleset), ahol minden felhasználó kiszínezhet egy darab képkockát 5 percenként. Így persze esélytelen egyénileg bármi értelmeset alkotni, főleg, hogy bárki átszínezheti azt a pöttyöt, amit te már egyszer leraktál. Viszont ha több ember, közösség összefog, tervet csinálni, felosztják a melót, és utána meg is védik a képüket mások terjeszkedő pixeleitől (az amerikai zászlót pl. majdnem teljesen elnyelte a fekete rohadás meg a szivárványszín, de végül sikerült helyreállítani), úgy máris fordul a kocka.

Ezt a 72 órán át tartó folyamatot ábrázolja a fenti gif és a lenti videók is felgyorsítva, a végeredményt alatta mutatjuk, tök jó, hogy a sok nemzetiség között a magyaroknak is jutott egy nem is olyan pici hely. Megtalálod, hol?

Nagyobb méretért katt a képre, a legnagyobbért ide.

Az eredeti fórumot és képet itt találod. Jobb klikkel tudsz ott ki-be zoomlni, balt lenyomva meg mozogni.

via