Űrcsaták, fénykardpárbaj, Han Solo, Leia hercegnő, Csuvi, valamint Luke Skywalker feltűnő hiánya. Mindjárt felébred az Erő.

 

A poszt első felét az Origón olvashatjátok. A legmenőbb pillanatról ott írunk.

Finn és Poe már összehaverkodtak, soha senkinek nem állt olyan jól a lázadók pilótaruhája, mint utóbbinak. Azt mondják amúgy, Finn az új Luke, Poe az új Han.

Itt ép Han vezeti Reyt, Finnt és BB-t valami helyre, ami emlékeztet a lázadók első bázisára az Új reményből - talán pont hozzájuk, illetve Leiához? Az őrdroid elég kis sutának tűnik.

Az új birodalmi komphajó, vagy mi ez, shuttle iszonyúan szexinek tűnik.

Az új rohamosztagos egyenruha is, Captain Phasma dettó. Phasmát a Trónok harca Brienne-je Gwendoline Christie alakítja.

Csuvi nem öregedett, a vukik elvileg évszázadokig élnek, azért, viszont bibis lett a karja. Itt valami nagyon meglepő történik, lehet, hogy Leia hercegnő épp szarrá ver pár rohamosztagost, mert belőle is Jedi lett? Vagy Rey villant valami Erő-dolgot a szorult helyzetben?

The Force, it's calling to you, mondja egy női hang, minden bizonnyal Leia. Yes it does, girl. Yes it does.

Han Solo és Leia együtt! Aww, kár hogy Leia szomorú. Vajon Luke-kal történt valami, valaki más halt meg, esetleg most tudta meg, hogy már megint egy bolygóromboló fegyvert vetnek be a bázisuk ellen?

És ahogy a fenti gifen látszik, és említettem is: ez nem Luke haja.

Amúgy kár, hogy a First Order többi fejeséről nem volt semmi, viszont annak kifejezetten örülök, hogy sikerült egy olyan videót összevágni, ami nem lövi le az egész sztorit 2 és fél percben. Az új Halálcsillagtól (ami nem is Halálcsillag, de izé, már a második is sok volt) tartok, de engem megvettek kilóra azzal, hogy 20 év alatt legendává halványultak az Erőhasználók. Ha ezt sikerül megtartani, megmarad a rejtélyessége és a ritkasága, és a sztoriban sima hősök is lesznek (nem úgy, mint az előzménytrilógiában), akkor simán lehet, hogy jó lesz ez.