Az írónő Harry Potter és az elátkozott gyermek címmel folytatja az ezredforduló leghíresebb varázslós sztoriját. Most kikerült az első kép és a sztori szinopszisa.

E szerint: 

It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband and father of three school-age children.

While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.

Azaz:

Harry Potternek mindig nehéz volt a dolga, és most sem könnyebb, hogy a Mágiaügyi Minisztérium túlhajtott munkatársaként, férjként, és három iskoláskorú gyermek apjaként egyszerre kell helytállnia.

Miközben Harry a múltjával küzd, ami csak nem akar ott maradni, ahova tartozik, addig legkisebb fia, Albus azzal a csaldi örökséggel szenved, amire soha nem vágyott. A múlt és a jelen egyre inkább egybeforr, és apának és fiának is meg kell tanulnia a barátságtalan igazságot: a sötétség néha a legváratlanabb helykről jön.

A kétrészes darabot jövő július 30-án mutatják be. Rowling a Pottermore oldalon azt írja, ez lesz a nyolcadik történet a Harry Potter-sorozatban.