A sorozat nézői egy éve, a könyv olvasói még régebb óta agyalnak sztori egyik fordulatán. Most kiderült a nagy titok? Spoiler.

 

Nagyon sok ember lett nagyon dühös és szomorú, amiko Jon Snowt jól megkéselték a kollégái. Alapból nem kéne annyira félteni egy közönségkedvenc karakterd, de a Trónok harca híres arról, hogy bárkit bármikor kinyírhatnak – ez történt az első évad végén is a főszereplőnek gondolt Ned Starkkal is.

Az elmúlt egy évben ment a nagy porhintés, hogy igen, Jon Snow tényleg, végleg meghalt, ezt viszont kevesen hitték el, főleg, hogy Trónok harca világában volt már példa a feltámadásra. Aztán felkerül a netre egy forgatási fénykép, ahol a karaktert játszó Kit Harrington nagyon is elevennek tűnik, most pedig az amúgy remek előzetesben vélték felfedezni többen is, amint épp egy lovasrohamot vezet.

A karakter feltámadása azért érdekes fordulat, mert így Jon Snow is esélyessé válhat a Vastrón megszerzésére – korábban a halálig tartó esküje megakadályozta abban, hogy úr legyen.

A trailer részletei alapján úgy tűnik, hogy Jon Snow holttestét az Éjszakai őrség tagjai el akarják égetni, hogy ne változzon jégzombivá, ebben Ser Davos fogja megakadályozni őket, feltehetően Melisandre, a vörös papnő utasítására, aki majd jól feltámasztja Jont, akiben az új kiválasztottat véli felfedezni.

További érdekesség még, hogy flashback jelenetekre is számíthatunk. Erről régóta spekulálnak, feltehetően az R+L=J elmélet megerősítése lesz ez: azaz láthatjuk, ahogy Lyanna, Ned Stark húga a szülés után megkéri a bátyját, hogy vegye magához a gyereket, akinek Rhaegar, a Targaryen trónörökös az apja. Ez a gyerek Jon Snow, aki így nemcsak jogot formálhat a trónra, de a két közönségkedvenc nemesi család, a Targaryen és a Stark ház leszármazottja is.

Ja, és van egy ilyen is:

Még több titok itt.