disney rajzfilm

Mára már ikonikussá váltak a legismeretebb Disney-mesék karakterei, de Hófehérke, a Szörnyeteg és Ursula, a tengeri boszorkány is nagyon máshogy nézhetett volna ki. Megmutatjuk hogyan.

 

Hófehérke

disney rajzfilm

Az 1937-es rajzfilm címszereplőjét eredetileg sokkal nagyobb szeműre, cukibbra-szexibbre képzelték el. A terv hasonlított Betty Boopra, a kor népszerű rajzol női karakterére.

disney rajzfilm

Maleficent

disney rajzfilm

Demóna szarvai helyett eredetileg rovarokra emlékeztető csápokat, antennákat viselt a fején, és a ruhatára is kicsit kevésbé volt drakulás.

Szörnyella de Frász

disney rajzfilm

A kiskutyákat vegzáló divatdiktátor nagynéni (vagy mi) az eredeti tervek szerint sokkal fiatalabb és vonzóbb lett volna. Nem az a szétherkázott szétdohányozott és leharcolt nő, aki a végleges mesébe belekerült.

Ursula

disney rajzfilm

A hangtolvaj tengeri polipboszorkányt végül a Divine nevű transzvesztita előadóművészről mintázták, de a korábbi tervekben inkább mérges rájára emlékeztetett a rémség.

disney rajzfilm

Szörnyeteg

disney rajzfilm

A szép Belle-ben Stockholm-szindrómát előidéző fenevad sokkal farkasszerűb volt az eredeti rajzokon, sőt, a Csillagok háborúja-rajongók akár Csubakka vonásait is felismerhetik az alsó rajzon.

Gaston

disney rajzfilm

A szerencsétlen Belle-t vegzáló izompacsirta eredetileg igen cingár karakter lett volna, a készítők azért döntöttek a kigyúrt, szebbnek tekinthető karakter mellett, hogy szépen párhuzamba állíthassák a kívül csúnya, de belül jó arc Szörnyeteggel.

Aladdin

disney rajzfilm

A kis tolvaj-herceg eredetileg sokkal fiatalabb lett volna. Úgy viszont nehéz lehet elcsábítani Jázmin hercegnőt.

Jázmin

disney rajzfilm

Jázmin viszont egyáltalán nem nyomult türkiz ruhában az eredeti rajzok szerint, bitchface-ben viszont már akkor is erős volt.

Dzsini

disney rajzfilm

A kívánságteljesítő szellem nem csak zöld változatban létezett (mint a fenti képen), hanem rusnyában is. Miután Robin Williams elvállalta a szerepet, változtatták meg a karakter kinézetét, hogy jobban hasonlítson az őt ikonná tévő színészre.

Timon és Pumba

disney rajzfilm

Az Oroszlánkirály stílusát idő volt tisztázni, a szuperszomorú varacskos disznó különösen vicces.

via BF, Bustle